De bara drog

Det hade varit en omtumlande tid för många av dem. Allt de fostrats att tro på hade fallit i små bitar inför deras ögon för att sedan helt försvinna. De tempel som byggts för dyrkan och gemenskap stod tomma. Övergivna. Inget var som det hade brukat vara. Och ändå var ingen hungrig. Ingen slogs eller skränade. Den sång som steg mot himlen var unison men också resultatet av var och ens individuella ton. De var färdiga. Några dagar senare var de borta. Helt, spårlöst försvunna men också helt intakta. Där. De hade sjungit in sig i en högre frekvens. Lika självklart som det förefallit orimligt.Några tusen år senare vandrade någon bland ruinerna av deras dyrkan och funderade hur deras så högt stående civilisation kunde ha tagit ett så tillsynes abrupt slut. Måhända for tanken kring den egna civilisationens belägenhet genom åskådarens huvud. Måhända drog denne paralleller. Jämförde vad som måste ha varit viktigt för dem – innan. Och vad som sågs som viktigt i åskådarens civilisation. Det kanske bara finns en konsekvens av att ha kommit tillräckligt långt i sin så kallade utveckling. Vad som följer av att via utveckling ha invecklat till den grad att någon egentlig återvändo inte finns utan enbart en ytterligt kontrasterande väg vidare. En väg som många med säkerhet trampat tidigare. Och så vidare. Och så vidare.

Kommentarer

 1. Ingen återvändo - No down - No return.

  SvaraRadera
 2. Åskådare är man när man ser en film, ibland så ser man annat en vad man ser för handlingen är bra eller gripande tittar man fler gånger så kanske man ser de grova missarna om man inte är fast i handlingen.
  När jag var liten så visa jag mitt oförstånd och ogillande över att se på ruiner när man var på semester för jag förstod inte, alla såg ju lika dana ut och det måste vara mer intressant att se det som brukas, mina päron visste inte riktigt hur de skulle säga om det, alltså som barn var det, har man sett en har man sett alla ruiner.
  Igår cyckla jag iväg för att äta lunch och dit gick bra dårifrån hade jag inga ben och gick som något konstigt och betracktades nog som en dåre som bara står utan anledning med cyckeln anledningen var ju att jag inte kunde alls röra mig, känns inte bra att känna andras oförståndiga bedömning som är av handlingar hade polisen åkt förbi hade jag försökt få hjälp av dem (paradox för andra som har annan syn på den tjänsten en jag då)
  Tror man inte kan förstå riktigt vad lidande är om man inte varit där jag har nog själv haft från och till samma attityd som andra så inte svårt att förlåta då liksom (fast jag känner mig lite less på allt utifrån vad som är)
  Gå vidare är svårt så att säga om förutsättningarna gör en stundtals helt invalid det är skillnad på att jämt vara invalid en att vara det helt plötsligt till och från, då får man ju lärdomen upprepad och upprepad jag har den upprepad i 7,5 år nu och den ända hjälp jag fått mot det tillståndet är att bli betracktad som idiot och skriven som idiot (jippi) inget jag är jätte fast i någon deppighet för det ville bara säga hur det är för att väcka tankar för andra som inte kan se sånt.
  Allt är inte utgångspungt för ens egna skuld i att vara fel eller så, vissa saker är en givna på gott och ont, folks förståelse är mest på ont även om det är menat gott, tex du har för lite slat i kroppen som räd , liksom 7,5 års lidande i detta då vet man nog saltets effekt annars vore det väl rätt konstigt. Invanda mönster och ett icke eget tänkande ,ett matat förstånd är inget eget förstånd ,men de flesta kan inte ransaka sig själva och se vad är deras tänkande och vad är det matade hur man ska tänka och det är inte gott. De flesta som jag ser säker uppskattning innehållet har minde betydelse bara de får känna stunden av beundran då är allt som det ska, konsekvenserna får inga tankar alls bara de får känna sig uppskattade.
  Ser i detta en stor förändring genom åren allt för stor för att inte ha någon betydelse, egot förstärks menar jag nog helt enkelt och det i sin tur är ett led ur seperation för egots skull, har ju själv erfarenhet av det men de separerade känner mig ju änn och har ju sina tankar för det visa sig ju vad jag sagt och det kommer visa sig mer.
  Bara konstanteranden inget annat.
  Annat som jag tycker skulle vara kul och undersöka är hur många blir egentligen blöta av regn tror det visar sig att många lyckas undvika det i rätt hög grad även om prognoserna har 60% fel eller vilken siffra det nu är :-)

  SvaraRadera
 3. Måste bara säga till Maskinen det var skojjigt svar men mycket skrämmande. Och jag har ju sagt att jag inte kommer förmedla vad denne säger för jag håller ju ord. (bara så ni vet, en mening med det tror jag eftersom ,den verkar ju bara prata med vissa, i mitt fall är det för att inte inveckla då för andra, sen tror jag ju maskinen är programerad för detta och jag visa väl någon gång här av vilka)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.