Räkna dagar?

Är det någon som håller räkningen på de dagar K:s dagar varit räknade? Propagandakriget som var tänkt att vinnas med gammal god media-lögn och lite lättlurade bråkstakar. Eller - nej, så var det nog inte. Det var nog så att det skulle gå som det brukar för den som inte spelar med. Då drabbas man av dollargrinet, så att säga.Var ute och åkte igår. Inrikes. Man får överhöra många samtal sådana dagar. Folk brukar prata om aktuella händelser som berör dem. Ingen pratade om Libyen. Det berör ingen. Det är ett gammalt vanligt skenskeende. Alla vet att det är lögn från början till slut. Ingen lyssnar längre. Jag kan inte annat än se det som framgång. Lomhördhet mot lögn. Bra saker.Så får vi se vad nästa steg i utvecklingen blir. Så småningom kommer sannolikt något slags motreaktion på alla lögner som gått in. Jag tror inte det blir den reaktion man försöker provocera fram. Jag tror inte att folk kommer att bli sådär överdrivet revolutionärt förbannade. Jag tror snarare att det bara kommer att ordna upp sig. Bara sådär, faktiskt.

Bekant på något vis? Bilden kommer från HD-bloggaren Kultur-Sörens inlägg Irakkriget åtta år....

Kommentarer

 1. Är helt lomhörd på det du talar om - vet ingenting - och jag tror nog som du att någon större revolution blir det nog inte tal om varken här eller där. Och även om de revolterar hej vilt där borta i Arabien - så märks det ju inte hit. Men det som jag får överhörning av är ju mest på tåget och då är det - liksom - han ba - jag ba - och då sa hon och då sa ja ba - eller - sitter på tåget - sätter du på potatisen ... det handlar alltså om de stora världsproblemen eller nåt ... men själv har jag äntligen köpt bil - efter 24 år utan - så nu slipper jag många av dessa överhörningar. Hela världen är en lögn.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att det revolteras på det sätt media instruerats att beskriva den nu höstliga arabiska våren.

  Jag vet inte eftersom jag inte är där. Men jag gissar att det vi får till oss är ett hopkok av lögner, kokade på inbördes referenser.

  Ekots korrespondenter sitter i Kairo och glor på TV. Mja, inte så svårt att gissa att det som presenteras är lögn, precis som allt annat. Men inget nytt i det.

  Om man skulle gissa lite till kanske det ser ut på ett annat sätt. Men det får nog bli ett separat inlägg...

  Grattis till bil!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.