Återspeglingar

Om var och en av oss står i den egna reflektorns fokalpunkt och om våra reflektorer är riktade så att vi tillsammans lyser upp allt mellan oss och varandra. Vi riktar våra strålar med blicken. Om vi står med ryggen mot reflektorn syns vi inte utan iakttar istället de som vänts sig om och skickar sina strålar. Vi ser alla andra och i den utmaning vi alla har – att finna den totala identifikationen – söker vi igenkänning i andra människor. Vi spelar upp våra inre dramor och önskningar genom de vi tittar på. Vi dömer och beundrar dem när vi egentligen borde döma och beundra oss själva.

Om vi istället vänder oss mot reflektorn ser vi först och främst oss själva. I full belysning och från ett otal vinklar. Vi måste förlika oss med vår egen spegelbild och allt den innebär. Vi måste acceptera och älska oss själva så att ljuset tänds och sprids utifrån vår reflektor. Ljuset från en tänd reflektor med en hel människa som ljuskälla syns som stjärnor på himlen för den som tittar ut i mörkret utan att ha sett sig själv. Men för den som strålar av sin egen förbehållslösa kärlek är det istället en oändlig ocean av ljus och pulserande lekfullhet.

Det står ännu många och vrider sig obekvämt i mörka lamphus. Att upptäcka rörelserna i ett mörkt utrymme och rikta blicken så att den som vill men inte vågar får möta sin spegelbild i den takt och omfattning som medges är kanske det mest meningsfulla. Det är bråda dagar och med undantag för en liten skara som inte hör hemma här är vi historiskt sett snart klara med upplysningen. Tröskeln att kliva över just nu är den kring samarbetet. Att hjälpa varandra. Finna varandra. Upplysa varandra.

Kommentarer

 1. "Vi ser alla andra och i den utmaning vi alla har – att finna den totala identifikationen – söker vi igenkänning i andra människor. Vi spelar upp våra inre dramor och önskningar genom de vi tittar på. Vi dömer och beundrar dem när vi egentligen borde döma och beundra oss själva."

  Tänk ifall det är så att ALLA Wi möter speglar en del av vad Wi själva är = Wi kan ej "se" något hos någon enda annan som Wi ej själva är ?

  SvaraRadera
 2. 128693 eller vad som helst datum till exempel och födslonummer 1+2+8+6+9+3=29 2+9=11
  vad som helst igen
  295837508974 2+9+5+8+9+7+4=44 4+4=8
  och igen
  88943743090948764 8+8+9+4+3+7+4+3+9+9+4+8+7+6+4=83 8+3=1 eller då tio fast tio är ett.
  igen 5893087= 5+8+9+3+8+7=4
  Vad jag syftar på är inte så galet som det verkar. I kaoset så behövs det endast en litet tillägg för att allt ska bli kabalt eller chakra eller vad man en kallar saker och ting om man nu beskriver allt som siffror. Alla summor till slut blir också en summa av som blir igen och igen tills allt bildar samma mönster igen och igen. Siffrorna i verkligheten kan bytas mot reala avstånd som kan i och för sig matas med siffror men dock ej exakt och därför funkar inte siffror för de är digitala och bestämda och det är inte verkligheten om man då inte utgår från uppfyllelser vilket man verkar ju göra ungefär fast det är en falsk bild av verkligheten och vi är en posterior produkt av det egentliga livet till kött som är digitalt. Universum är digitalt från big bang säger de som kan räkna ut sånt innan var den alltså analog men på riktigt är det mesta fortfarande analogt men det vi inte ser som människor finns inte och det är väl banalt om man tror så.
  Finns ingen slump det finns bara vilja i kaos och kaoset har inte så stor betydelse annat en att vara alla pinnar för att bygga huset (bibliska portioner om att samla alla pinnar innan man bygger)
  Nu tycker jag detta är inget märkligt alls.

  M känns som det bränns lite (Pea Boddy a bankers)Och pinnar till hus och vilja men men int vet jag sätter upp det av infall.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cathall

  SvaraRadera
 3. Josef > Mycket väl uttryckt och varför inte? Vi är ju sannolikt samma någonstans så hur skulle vi kunna känna igen något (hos oss själva) som vi inte själva är. Intressant!

  Stefan > Jo, det är nog så att det bor en väl inkodad symmetri där. Eller där och där - det blir ju faktiskt överallt om man ska vara noggrann.

  SvaraRadera
 4. Symmetri var ordet :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans