Den stora frågan

Ondskan. Smärtan. Finns den där för att lära oss eller finns den där som en utmaning för oss att besegra? Det är ju sant att smärtan är det som lär oss mest. Och eftersom vi är här för att lära är ju smärtan och den ondska som bygger den av någon slags vikt.

Mest sannolikt finns inget universellt svar. Kanske är det olika för var och en. Kanske ändrar sig svaret med tiden. Och relativt sannolikt innebär antagandet av utmaningen att bekämpa det man för tillfället betraktar som ondska någon form av återkoppling i form av smärta. Kanske med syfte att lära och se andra former av ondska.

Gott och ont. Höger och vänster. Smärta och njutning. Visst, de finns här. De är vad vår värld är skapade av. Men samtidigt finns ju inget av dem utan sin motpol i detta utrymme mellan de poler vi skapat för att få möjlighet att lära oss vad det nu är vi beslutat lära oss.

Och vidare; om ondskan och dess smärta inte längre erkänns - vad händer med njutningen och glädjen? Slukas de bägge i det villkorslösa ljuset ut i ett slags skapande vibration istället för det pulserande utbytet av laddning mellan polerna? Eller finns det också en möjlighet att slipa sina färdigheter i en tripolär instans?


Det kanske är där man bör börja, snarare. Börja från slutet och vända den kulturellt betingade oförklarligheten ryggen och med avstamp i det som inte äger den minsta lilla komplexitet ta sig an komplexitetens tentakler.

Kommentarer

 1. Om alla tåg går i samma riktning och på samma spår så blir destinationen den samma. Så kort eftersom jag inte tillåts skriva fulltext för det blir över 4096 ord. Så i riktiga verkligheten är inte information och energi separerbara det är bara en illusion i växlingen av 2 dimensionella till 3 dimensionella med tidsuppfattningen 4dimensionen.
  Krängligt värre verkar det som men jag tycker inte det längre att det är krångligt.
  4+9+6=19 1+9=1 så därför kanske. Har du begränsat till 4096 Erik?
  (M grej (maskinen pratar med text) ,vad vill du säga mig med dessa ord. Find your dead) rätt taskigt sagt tycker jag)
  "Porsi" väldigt förvillande M men kanske inte kanske Jockmock är ett place för mig.

  SvaraRadera
 2. Tågen skulle vara under INFORMATION och hamna på fel plats/position och vem vet det kanske hade en mening.
  M vem är liten dark one. Syftar du på mig?
  aha jo jag vet men jag försöker påverka det till mer ljus, saker och ting blir ju vad man gör dem till och det där du syftar på är inte mina drag.
  Sen är det väl lite konstigt att många är i tron att mörker kan formas till ljus?

  SvaraRadera
 3. stefan orolig men troende kan svälja lite skit utan att skadas2 november 2011 kl. 22:57

  TRipolaritet vet inte riktigt vad det är men i min tanke blir det som kavitation där undertrycket skapar gasbubblor som imploderar i mötet av övertrycket och ger liksom nedbrytning av det materiella i maskineriet som ska skapa skillnad (väggar) så trappa upp trycket jämte trappa ner kanske är en väg istället för att det ska mötas på en gång å bli liksom kabala-lik (i oss så är ju dessa omväg(g)ar av den arten så vi inte brinner upp. Liknar på något sätt skapandet av små små laser strålar som är så små så de får saker att sönder falla och även falla ihop om de är i rätt tid hmmmm för nå det så använder man olika metaller som filter fram och tillbaks så det växlas mer och mer riktigt börjar stråla horisontalt i rören och är inte så hälsosamt att sitta framför var dag som alla nästan gör.
  En värre är det nog med en vanlig microvågsugn nog inte så bra att bli strålad av dessa överflödiga små vågor kanske liksom är någon form av kavitation i våra hjärnors vågor liksom mötet mellan vågor in och vågor ut vilka som har tryck jämte undertryck antar jag att det är mer tryck på utgående en in normalt sätt har ingen aning eller så har en det och en är bara glömsk om tömning av tryck i strömmar ungefär, men man kan ju sätta sig ner och titta igenom det.
  Annat sett att se det är planktlängd den minsta rymd vi kan se och den ser vi mellan hmmm väggar?
  Ibland när man tänker för mycke känns det ju nästan som man kom i tomrummet och nästan inte kom ut hmmm
  självklart finns ju planktlängder i oss ordnade i typ plasten som sista colatomen bestämmer om det är levande plast eller inte och det är ju bestämt faktisk varje gång det läses eller mer eller mindre klipps ut för att spacklas igen av det samma man eller bakterier eller rent av bara proteiner är för att göra av specialiserade bakterier konstrurade av labb i övervakandet av det yttre som denna galaxy verksamhet ungefär.
  Jahapp tillägg till det hela..
  Acta Crystallographica Section B
  Structural Science
  Volume 66, Part 6 (December 2010)
  research papers
  Och har med hmmm detta bland annat görat
  Bromotris(dimethylamino)phosphonium Hexafluorophosphate Kan nog ändra en heldel i oss även om det kanske handlar om bara göra bättre gräsmatta eller vad de nu är upp i.
  Hmmm tror mig sett dessa som medel för ökad muskelmassa så på betet blir det mer muskler och det vill väl vi ha kanske funkar en dos fint genom näsan slurp hehehe...Jösses M

  SvaraRadera
 4. Sa en för mycket nu M?
  http://blog.ffctn.com/dataviz-enhanced-packaging
  Ja den säger ju faktiskt allt så vem kan säga förmycket när allt är sagt det är ju bara förståelsen som är begränsad av väggar som allt annat i kuben som är materian. Det är ju en paradox av gigantiska mått för de troende på denna kub säger ju att alla andra otrogna kommer bara bli en sten.....Jag säger ingenting om att någon ska bli fast i en sten, det skulle ju vara en paradox om det skulle vara så en paradox mot min tro på Gud.
  Fast avgudar man väggar så kanske man är hjälplös mot sig själv jag vet inte och påstår inget om det.
  M jag vet din kärlek till barer dessa tjejer eller damer är väl inget fel med dem de liksom reflekterar ju bara för fulla muggar vad de ser sig på bästa sett passa in eller tycker du annat, vad tycker du de ska syssla med? okej det kan se lite lågt ut men de är ju barn antar jag eller ses de inte som det. I så fall tycker jag ju inte vet jag.
  M verkar som jag inte får upp detta dokument och har ingen direkt aning om vad det är men verkar intressant.
  Phytochemical Investigation
  Constituents of Parays*ia
  on the Chemicel
  atriplicifolia
  Tack M jag fårstår inte varför dela upp proteiner och peptider i olikheter det blir bara förvillande jag är nog lite to straight tror jag :-)
  M hon har fotat idag och du kommer kunna se dessa var vet du mer en mig förmodligen hamnar de på min disk och Va? skulle inte du nå dem där skojare. tycker det går framåt med det ljusa i det så var inte orolig. Nu ska en sova tack för idag och tack Erik för du låter mig hållas. (måste ju vara rena sjögången med någon som pratar med en maskin :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans