Låsningen. Upplåsningen.

Pengarna är nyckeln till låsningen. Så snart man börjar tänka tanken att avskaffa den personliga användningen av den så skadliga pengen så står man i samma kalla återvändsgränd. Ingen telefon, inget internet, ingen el, inga resor. Ingen mat, ingen sjukvård. Inget alls, nästan.

Precis som det är avsett. Men det finns en sak man kan strypa omedelbums och det är den energitransaktion penningen är media för, den där man noggrant och tålmodigt vänder på slantarna, fruktar dess uteblivenhet och dyrkar dess intjänande.

För vad är det värsta som kan hända? Vad blir det om pengen en dag skulle försvinna? Om banken skulle bestämma sig för att avkräva alla låntagare hela lånebeloppet och om alla skulle få sparken på samma dag. Vad skulle hända då?

Skulle vi hjälpas åt, samlas och försöka överleva med gemensamma ansträngningar, upplåsta centrallager, adhocwifinät och en annan sparad droppe diesel till generatorn eller skulle vi låsa in oss och dö var och en för sig precis som vi blivit tillsagda? Människan har väl ingen överlevnadsinstinkt - eller? Kriser har väl aldrig förenat människor - eller?

Sug på den. Och säg sedan var den verkliga makten är.

Jo, det är dags. När som helst nu - faktiskt.

Kommentarer

 1. Rätt så välbärgade personer har dragit på expedition med livet som insatts undrar varför :-)
  (osynlig länk)
  http://www.emando.de/pdf/celebri_canti_popolari_italiani_vol4.pdf

  SvaraRadera
 2. Liknande ord som foton men annat det jag tänker på är pratickel för hettan och den finns liksom som foton och är ju bakant för de som är bekanta med dator teknikk speciellt Ångströms teknik blbla så en inte blir censurerad .
  Styra hmm värmen för magnet vågornas icke accumelerande egenskaper gör ju biffen eller hur.
  Musik bland annat har stor effekt på att allstra eller inte allstra ljus och stor hmmm del av meducin är ju i dagen i det hemliga liksom en påpekat förut. Detta är rätt intressant så att säga.
  och extra okända fotoner är ju spektaktulärt fast egentligen inte om man känner vid framtiden.
  Sorry mitt konstiga språkeri men allt har själ.
  (jo men M du vet ju att jag är lite i allt och gårdagen var ju konsentration i blåsinstrumentens himmel, man ska hjälpa om man kan )

  SvaraRadera
 3. Föresten gårdag räknar jag efter sömnen inte klocka eller ens dagar minns aldrig vicken dag det är trodde det var tisdag i går liksom, hujeda mig.
  Ja jag vet att du älska latino M :-) M upprepar sig om detta hela tiden (kanske man borde haja något genom det)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans