Region Sandviken

Dags att sätta ner foten. Dags att träda ur skuggan bak det av massaproduktion stinkande Gävle och blicka framåt för Sandviken som naturligt ödesbestämda fokalpunkten för området från Gävlebukten till Falun, Från Ockelbo till Tierp. Region Sandviken.

Svenska Kommuner har under lång tid underlåtit att upprätthålla sin geografiska suveränitet. Det finns i dag mycket få kommuner som utmanar de givna kommungränserna och faktiskt bedriver en territoriellt expansiv politik. Skada, egentligen.

Sandviken har allt vår omvärld behöver. Vi har ett rikt kulturliv, framgångsrikt näringsliv, en vacker dialekt och häpnadsväckande arkitektur. Det är vår skyldighet gentemot vårt närområde att sprida möjligheten för andra att även de leva den Sandvikska drömmen. 

Vi måste stå upp för vårt kulturella särdrag och formulera om kommunens vision från att ”vi gör varandra bättre” till ”vi gör andra bättre”. Svårare än så är det inte. Expansionen inleds i öst-västlig riktning genom att vi annekterar Forsbacka.

Forsbacka tillhör Sandviken och har inget i Gävle kommun att göra. Forsbacka är en given utpost på Storsjöns östra strand – en vacker plats som under den nuvarande regimen tvingats ner på knä och förlorat all sin potentiella glans. Som utpost i region Sandviken kommer Forsbacka åter att blomstra.

Med Forsbacka införlivat i regionen kan utvecklingen av Storsjön inledas. Hela Storsjöns strand ska vara bebyggd 2021 och var och en av de större öarna ska få ett tydligt syfte. Från den andra storsjön (den i Östersund) lånar vi konceptet med ett zoo på en av öarna. Färsenön blir genom väl investerat regionstöd från EU Region Sandvikens svar på Milano och Düsseldorf i projektet ”Sandviken Fashion Island”.

Då hela stranden populerats övergår vi i huvudsak till båttrafik i kommunen om sommaren. Om vintern blir huvudsakligt kommunikationsmedel istället snöskoter alternativt längdskidor. Kommunen kommer härvid att spara enorma summor vid rivningen av det intraurbana vägnät som nu slukar en stor del av dess budget.

För att minimera olägenheterna vid isläggning och islossning installeras en värme/kyl-slinga på sjöns botten varvid en infrysnings/upptiningstid om maximalt en vecka per säsong kan säkerställas. Samtliga medborgare Region Sandviken är under dessa två veckor lediga från sina arbeten och bör ta tillfället i akt att baka nya samhällsmedborgare.

Regionen ska tillämpa en restriktiv immigrationspolitik – huvudsakligen för att slå vakt om de den kulturella höjd varpå regionens ursprung vilar. För fullvärdigt medborgarskap krävs såväl genomgången studiecirkel i historia samt avklarat språktest där nolltolerans tillämpas för bristande kunskap kring ord som ”kluva”, ”glöp”, ”hövvet” och andra viktiga uttryck.

Våra väpnade styrkor kommer att genomföra offensiver österut och lägga under sig en landmassa ut mot östersjön där Storsjö Kanal med slussar och kanaler kan färdigställas. Regionen kommer därefter att via marknadskrafternas försorg för en spottstyver förvärva Gävle Hamn ur den för tillfället ägande partens sannolikt konkursmässiga händer och på så sätt inofficiellt ta kontroll över kuststaden.

Detta kommer att föranleda folkliga protester i Gävle då man anser att Region Sandviken gått för långt. Oroligheter av sådan magnitud att man från Sveriges riksdags sida väljer att upprätta en flygförbudszon vilken Region Sandvikens luftförsvar (med bas på Rörberg) kommer att patrullera. Vi kommer att bomba den elakartade regimen i Gävle då de försöker fly och då olyckligtvis skära av orten från omvärlden genom att rasera broar och vägar så att enbart den av oss ägda vattenvägen återstår för gods och innevånare att transportera sig.

Detta kommer att utlösa en immigrantflod landvägen mot Forsbacka. Den officiella hållningen är att ingen kommer in, men vi kommer att låta något tusental att passera över gränsen och för att inofficiellt och rättslöst kunna utföra arbete på våra industrier och gårdar för att på så sätt öka vår konkurrenskraft ytterligare. Vi kommer sedan att använda dessa illegala immigranter som politiskt slagträ i varje tänbart sammahang. De kommer att tillskrivas eventuella brister i samhällssystemet samtidigt som de också genom det faktum att de söker sig hit positivt värdeladdar vår kulturella särart.

Med vattenvägen mot östersjön klar återstår den västliga expansionen mot Hofors med syfte att kulturellt och socialt ge denna ord den uppryckning den så väl behöver. Med erfarenheter från den Tyska integrationen i bagaget rekvirerar vi ett integrationsteam från EU att hjälpa oss med denna transformation. Här sker också en stor näringslivsmässig förändring. Ovako och Sandvik smälts samman till monoliten Sovaviko [Såvavikå].

Vid denna punkt – ungefär 2033, beslutar Region Sandviken att införa en egen valuta. Valutan ska vara knuten till ett verkligt värde – så kallat stålmyntfot. En Salent motsvarar 100 SandCent och växelkursen inledningsvis cirka ett till ett gentemot den Svenska Kronan. Beslutet att införa en egen valuta tas emellertid inte väl emot av regionens omvärld.

Från att ha varit ett föredömme vänder det nu snabbt. Med makten att skapa sina egna pengar i den omfattning regionen befinner nödvändig terrorstämplas regionen raskt världen över. Regionens ledning börjar kallas regim och dess styre diktatoriskt. Facebookgrupper med syfte att destabilisera regionen bildas och inom kort faller storsjöns stolthet och dess tillgångar slaktas och säljs ut till högstbjudande i utbyte mot fiktiv valuta av godtyckligt internationellt snitt.

[Detta är naturligtvis ett skämt, föranlett av en diskussion i bil på väg från Borlänge häromdagen. Går givetvis att ytterligare brodera ut vid behov.]

Kommentarer

 1. Det som ses som skämt på ena sidan är allvar på en annna sida.
  Låt mig ge ett exempel långt ifrån denna makt precision som ni presenterade.
  Köpte en slipmaskin för kvalitativ slipning av typ eggverktyg och efter läst isntruktionen så fastna jag för detta. Kan skadas av magnetfällt som exempel var skrivet högtalare så denna kan inte stå vid en högtalare jag gissar ju att man som fabrikant inte vill skriva sånt om man inte måste för att skydda sig mot reklamationer, så vad kan en högtalare göra med dig i bilen till exempel.
  För mig är detta enkelt att säga vad.
  Men liv är den billiggaste handelsvaran sägs det eller hur M.
  Jo till synes thats the business somliga är i utan riktigt veta vad eller vet kanske mer att bry vad man gör i sådana fall, allseendets öga ser och påverkar för sitt mål.

  SvaraRadera
 2. Att sitta framför en dator som en själv gör är högst skadligt om något vill skada fast det kan lika gärna av vilja göra tvärt om ,alltså bygga fast det kan ju hmm vara systa men det är ju i alla fall av sönderfall lägre kvalitet och på sikt kanske gör hmmm i vissa fall nya versioner och beroende av vilja till något hur man en nu ser påt.
  Jag tror inte i detta fall jag vet.
  Sen inte förglömma vad det senaste säger om dessa två enzymer som man blockar för just ovan spelet och de ses ju som jag berättat tidigare det mskinella styrda känslan (mer förståelse i mitt huvud men det förstår inte de andra som också har inbjudan till dessa konferanser) nu ska det vara en i tyskland har ju själv inbjudan fast skulle jag försöka gå dit så lär nog den info källan upphöra.
  Så en spelar utan att ljuga för den infon.
  Mitt företag finns ju bevisligen och den har alla. skit kul hehehe....

  SvaraRadera
 3. Jo, det är sant. Narren har ju alltid burit sanningen, mycket mer svidande än satiren. Och vad gäller EM-strålning och högtalare. Var och en som ägnat sig åt någon form av billjudsexperiment vet att det påverkar själen ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans