Tvärtomtanke

Jag har aldrig kunnat köpa rövarhistorien om att koldioxid är skadlig. Inte från första början och ju längre den sampolitiskt korrekta klimatcirkusen drar absurditeten desto tydligare framstår hur konstruerad hela klimatfrågan egentligen är. Klippet nedan gav upphov till en intressant motpolstanke; den om att koldioxid är en förutsättning för ökad tillväxt.


Hittad på vaken.se

Filmen bevisar ju ingenting i sig men kan kanske väcka en tanke. Om vi ponerar att allt levande mår bra av att hjälpa till. Vi säger så. Att människor som får hjälpa andra växer. Var och en som provat vet nog att det stämmer - om intentionen med hjälpen är äkta och uppriktig alltså, annars blir det bara en betydelselös energidränering, men det är en annan historia. Hursomhelst - varför skulle det inte vara samma sak med växterna?

Vi människor behöver få koldioxiden omvandlad till syre för att kunna andas. Växterna kan hjälpa oss med den saken. De som får chansen att rena mycket koldioxid växer alltså mera. Kanske gäller även det motsatta - de av oss människor som får chansen att på ett uppbyggligt sätt vattna växter - vi växer kanske själva.

Nu är det ju dessvärre så att vi ofta vill manifestera och hjältegöra oss själva i vårt hjälpande. Analogt med växtexemplet slänger vi därför ut garderobsblommor i stekande solsken så att de precis bara nästan dör. Sedan springer vi dit i bästa välgörarkostuym med vattenkannor och skuggparasoller och får våra namn inristat på välgörarnas plakettstativ.

Den bland annat katolska synen på synd och goda gärningar har förvridit en hel civilisation in i ett falskt välgörarbeteende som vid dagens slut inte gör annat än fastlägger den ordning som skapats för att det ska finnas tydliga behov att visa sig välgörande gentemot. Skänka pengar hit och dit. Pengar är det sista någon människa behöver - egentligen. Insikten om dess betydelselöshet är emellertid en gåva av total frihet.

Problemet är väl bara det att man enklast upplever nämnda betydelselöshet om man under en period får uppleva att pengar inte är begränsade och därigenom mister sin maniska kraft. För penningen är ju just det - maniskt greppande av sinnet - en väl utarbetad kidnappning av önskan hos varje subjekt. Språken talar tydligt till oss - Money, Mani, Manisk.

Kommentarer

 1. Om man betänker att ett pulver som innehåller alla de 20 aminosyrorna kostar 356 kr per kilo.
  Vilket förstås är ett överpris som har låg kostnad att framställa speciellt om man får korsa fram det som är bäst att odla vilket man ju inte får.
  Självklart så växer det mer om det finns koldioxid och det kan man framställa genom att placera typ alkoholtillverkningen i anslutning (koldioxid bubblar ut)Vissa forskare räkna ut att odla man 6% av USAs odlingsbara mark så täcker det energibehovet för dessa. Det finns ju arealer som är mer lämpliga och även konstgjord odling kan ju vara en tanke med tanke på alkohol processer och energi omvandlingar som man kan kombinera väldigt effektivt bara om det var lagligt att korsa de fram produkter som ger mest och det kan man ju inte för det är nog för bra helt enkelt.
  Finns andra växter som är i minoritet i odlingarna som är också märkligt varför det är så
  tex. Amaranther som odlades av indianer för att proteinet gav så bra muskelmassa denna förbjöds och odlas i dag bara begränsat ,jag har ett halvt kilo hemma men att odla det här räcker inte soltiden till så de vart bara som skott och en halv meter höga typ varje sådan planta bär 3 kilo fullvärdigt protein alltså 50% protein blir ju 1,5 kilo per planta hampa bär ett kilo frö tror jag beroende tror är ju vicken freek sort som är tillåten och proteinet hur man nu räknar för protein är enzymer och då är ju fett detsamma ,fast det går inte bryta ner det i alla olika små och stora former ifall det är processerat (kokt eller nått) ...Hur som det är bara för den som inte är insatt i det att bara googla och finna info om hur det är, själv tycker jag mig finna allskäns fantastiska plantor som ite verkar ha gehör och varför har ju nästan blivit gåtor av tokigheter, naturen själv om man nu inte tror på gud har ju framställt fantastiska ting att stoppa i jord och sköta om så vi blir o sköta av det till slut ,så arbete är ju att klara av svällt så det inte ens finns det ordet längre och utgå från det i ett överflöd av balance med liv och koldioxid..Finns hur mycket arbete som hellst om livet inte ska bara vara att bli matad framför en TV och inbilla sig att man arbetar när man sitter med achlet till en instans som endast funderar på vad och göra..

  SvaraRadera
 2. "som endast funderar på vad och göra" Självklart tänkte jag på arbeten som inte är arbeten eller producerar något eller gör någon tjänst för någon annan.
  Skatte Nisse jobb och oändliga fantasier av skapandet av icke arbeten på grund av konstlad snårdjungel av tillväxt av krångligheter födda av lögn fabriker för att skapa trygga arbetstillfällen som ger kredit att köpa färdiglagad mat för processerad för att göra dig så orkeslös som möjligt så arbetsbördan känns som att bara gå till jobbet känns som ett arbete till och med bilkön är jobbigt nog. Allt för inbillningens goda värld av tofflor och skitiga mattor eller vad man nu är fäst vid.
  Om var och en verkligen tänkte efter vad de faktiskt tillfört denna värld rent fysiskt så kanske saker skulle kunna vända till att göra något gott för alla . Go mat till exempel även go mat för djuren vi vill äta för då blir de godare i alla fall har jag den upplevelsen av kött jag ätit, det är kanske bara skillnad att gott gör dem lyckliga och lyckans kött smakar bättre.

  SvaraRadera
 3. Vi ser inte ljuset för alla skuggorna när man dör ser man bara ljus sen om tankarnas skuggor börjar fylla ljuset så gäller det att förlåta för att vara som ljus. Inget ljus ingen skugga ,så ljus är skuggor åt andra ljus men bara i mörkret. Vad som är mörkt och vad som är ljust är egentligen bara en uppfattning av oss ljus i skuggorna.
  Ljus står nog stilla och resten rör sig så som tankar men ord står stilla.
  Så ljuset har ingen hastighet det är ett feltänk (tror jag)magnetvågor är bara skuggor av ljus made by ljus och det är vad materia är skuggor....Obs tankar/skuggor bara när en dör så är man bara ljus det vet jag men skuggorna förföljer en om man inte förlåter skuggorna det vet jag också. Tror det går bevisa att det är så. Men varför då man ska leva för varandra och ta vara på den tid man har fast tid är ljus och det är man hur mycket man väljer vara det hur som menar jag fast säkert om fler ljus drar ifrån eller till varandra som fotoner bara gör så drar ljuset ihop och vara ensam ljus i stora mörkret är ju rätt svårt och svagare och svagare blir substansen i materian utan ljus. Massa är ju ljus i kvadrat fast i den ekvationen räknar man hastighet och då kanske det är tvärtom att det är bara skuggor som rör sig och ljuset är som ordet de står stilla.
  Ordet var i Gud och ordet var Gud och något med ljus då .(glömt)
  Lite trött så kanske något vart bakvänt men så är jag i dagen så yr och trött..

  SvaraRadera
 4. Instämmer, Stefan.

  Somnade med just den tanken/känslan igår. Den om att även ljus/mörker-förhållandet sannolikt är inverterat i denna "uppochnervärldsupplevelse". Att vad vi uppfattar som ljus är mörker och tvärtom. Eftersom vi - som du säger - inte kan uppfatta ljuset här så får vi söka skiftnigar i mörkret istället.

  SvaraRadera
 5. En gång i mitt liv så stod jag framför spegeln och bara titta i mörkret i min ögon, jag vart rädd. I got that power, och i dagen så kanske jag ju när snaran dras åt inte tar till mig mer skit liksom jag ju gjort hela tiden,,,,,men vi får hoppas att jag inte blir så, för det har jag ju nästan kämpat emot hela mitt liv att ingå med dem som vill ha makt. Jag äger ju detta fullt ut.
  Jag vill inte att det ska gå dit, jag har ju sagt one by one all freindly. Och det är ju jag och jag är kristen på så sätt och det är ju ett dilemma för min verklighet vad jag vill ta till att bli mitt.
  Så visst faen lider jag.
  Alltså för andra som inte riktigt förstår detta. I alla fall det finns en sida av mig som säger verka fullt ut och en annan som håller mig tillbaks och den sidan är allmossornas värld.
  Oh ingen önskar mig i den andra världen, om de sett mina ögons mörker (jag vet hur göra om jag ska, men jag vill inte,jag är ett jävla experiment och jag kan bevisa det med foton).
  God is king Jag ber. Och jag låter mig pinas. För min tro Jesus (öh personligt ingen kyrka emellan) Föresten martyriska stefani var efter annan dagen eller var det annandagen, i mitt fall var det efter annandagen stefan så det var inte martyriskt. Liksom att efter juldagen sprina i minst 20 minus är ju inte så bra, men jämfört med annat jag gjort så är de bara blase.
  M ibland som nu så blir jag trött på din dumhet men i annat är du klok och det är ju så.

  SvaraRadera
 6. Jag tvingas i vägskäl och tjae självklart väler jag vad som är bäst för mina barn. Och det blir restens ok då ungefär som en annan Fredrik. Fast i något helt annat en något som tror det är av kraft.
  Naturen har sina krafter och det är en del av universums lagar.
  Men en så vill jag inte det. Jag lider så länge jag kan ,kanske dör jag. No big trouble på mc Donalds.
  Vad som håller mig bak är denna syn av mig själv och alla missfoster runt mina ben vilket har sitt slut i att jag simmar ut i det mörka vattnet, den synen var för mig när jag var tio år bland andra syner klara som alla jävla foton jag har för att bevis min tokighet.
  Jag vet att om 10 år så blir det annat/same shit jag sett och jag vill inte det heller.
  Kanske jag måste sluta vara en form av mes, i det vet jag inte vad som är rätt. SÄger bara vad som är högst på tapeten vet inte vad göra annars.

  SvaraRadera
 7. Om man vänder på pannkakan vem är tränad för vad.
  M det är skuggornas värld som du tillhör.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans