Tromb

Vad fyller den tystnad som tornar upp sig? Är det inte en tromb som snabbt slukar alla de haltande, felkonstruerande och över tiden gångna fenomen som vi en gång kallade orubbliga? Vad som en gång var vår utsida; vår inifrån projicerade verklighet av signalstarkt inlärd oifrågasättbarhet försvinner in i den gigantiska grå pelaren och kvar här på utsidan står vi i den tystnad som breder ut sig.

Beroende på hur man ser saken så kan tromben ha skövlat vår värld eller rensat den på sådant som aldrig hört hemma där. Själv går jag på den senare linjen. Saker som känns fel har inget här att göra. Tystnaden när tromben närmar sig är öronbedövande. När den sveper över våra huvuden testas vår tro och övertygelse till det yttersta. Om vi är rädda at förlora det konstruerade vi tillskansat oss under livet sugs vi med.

Håller vi hårt i våra pengar eller oroar oss för att någon annan ska lägga rabarber på våra högt aktade värdelösheter så försvinner även vi in i trombens pelare; i det inferno av logiskt emulerade känslor som spelet alltid varit. Vi kommer att slåss och kämpa därinne – med tiden allt mindre mot andra utan gentemot oss själva för att så småningom släppa taget och mjukt sänkas ner på en grön äng vid sidan av tromben.

Välkommen ut i tystnaden. Gradvis börjar vi om. Det verkar faktiskt gå riktigt fort nu.Dagens samlarbild: SBAB använder den statliga insättningsgarantin som säljargument. Stabilt!

Kommentarer

 1. Det går fort, och vad är i centrum av tromben kanske denna tös säger det egentligen om man lyssnar på pipeline som utvecklingen och hur innovativt är det att följa en pipeline. Själv lyssna jag bara på detta för paratet om visslande blåsare. Och hur överslätande prat har jag aldrig hört förr fantastiskt duktiga på vad de gör som robotar härligt (stöpta äro alla i en pipline för limpor och uvecklingen är bara olika mackor(härligt prat av myndigheter när det är som bäst)
  http://www.youtube.com/watch?v=vZk8T4Ew4jc
  Ja M så uppfattar jag det med oss som maskiner ingen skillnad på metalidustri (klok maskin)

  SvaraRadera
 2. En uppskalning av automatiskt nyhetsgenerering, kanske? Ekonominyheter (då framförallt aktiemarknadsreferrat) förefaller ha maskingenererats de senaste 5-10 åren.

  SvaraRadera
 3. Många ord för ett ord (centralstyrning)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.