Det är inte hela världen...

Nej, det är inte hela världen som behöver förändras. Världen består av miljoner och åter miljoner småskaligheter. Du är en av dem. Jag en annan. Din närmaste vänkrets en tredje och min en fjärde. Och så vidare och så vidare. Hur jag uppfattar världen formar den. Hur jag uppfattar din värld är egentligen inte så viktigt eftersom det är hur du uppfattar den som formar den.

Det börjar ju där för alla. I alla. I den egna världen utifrån den egna uppfattningen.

Vidare från den punkten skapas världen genom olika samsyner. Om vi är fem-sex personer som ser det på samma sätt och verkligen känner oss i synk – ja då blir det så. Lite starkare, kanske dessutom. Vem vet, vi kanske drar till oss flera som känner likadant och vill ha samma sorts värld?

Så formas världen. Så förändras den. Styrelseproffsen har länge pratat om "Circle of influence" och "Circle of concern", alltså "Vad jag kan påverka" visavi "vad som påverkar mig". I en väl fungerande organisation (i teorin) ska dessa saker överlappa varandra exakt. Och vi kan alla åstadkomma det. Omedelbart. Genom att stänga ventilen och börja skita i det som vi inte kan påverka. Och vips har vi skapat oss verktygen att förändra världen. Obevekligt och snabbare än någon annan social rörelse vi sett.

Kommentarer

  1. Bara man inte sår vetet mellan två kvarnstenar så är det ett bra läge.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.