Livet som TV-spel

Jag har aldrig tagit orden i min mun förut och verkligen sagt hur jag tror det hänger ihop. Och i enlighet med min nya utmaning tänker jag faktiskt försöka skriva ner det. Inte på det baklängeskryptiska manér jag brukar använda mig av utan i något slags klarspråk. Puh, det här kan bli svettigt, men det känns rätt. Att bli begriplig för ett ögonblick. Tänk vad rätt sällskap kan leda till!

Frågeställningen:
Vad gör vi här? I livet.

Meningen med frågeställningen:
Alla funderingar har en rot. Och ju mer man samlar på sig av frågor i livet desto närmare kommer man de existensiella frågorna. Varför är alltid tvättkorgen full? Vad är meningen med det? Och vad är meningen med livet? Ungefär så, fast kanske lite mer utbroderad.

Den korta versionen:
Vi är här eftersom vi ville veta hur det känns.

Den långa versionen:
Vi väljer att komma in i livet innan det börjar. Vi sitter i en soffa bortom vår värld och trycker på ”add player” med handkontrollen. Strax dyker vi upp på skärmen framför oss. Vår avatar i den värld vi valt att leva i. Vår spelare. Vår fysiska kropp i en värld med ett enda syfte. Att leka med känslan. Att ta reda på hur saker och ting känns.

Precis som med TV-spel så ger oss livet här möjlighet att prova på saker som inte direkt är möjliga från soffan där vi sitter. En spelare av till exempel Lego Star Wars kan ju inte gå ut och spöa intergalaktiska skurkar med ett lasersvärd på vägen tillbaka från soptunnan. I TV-spelet blir emellertid den upplevelsen möjlig.

Samma sak med livet. Därifrån vi kommer – den ”plats” där vi valde att gå in i livet – där är inte de upplevelser vi har här möjliga att uppleva. Det kan handla om att tankar och känslor upplevs på ett annat sätt. Jag tror att det har att göra med tiden. Att tiden är något som finns just här och att vi har valt att komma hit för att få uppleva hur tankar, känslor, relationer och andra upplevelser känns under inflytande av tiden.

För vad gör tiden? Den åskådliggör. Man kan lätt tänka tillbaka och se hur man förändrats. Hur mitt tankesätt och mina känslor påverkar min värld. Det är exakt och precis den saken vi är här för att uppleva. Vi ville bara veta hur det kändes. Alltså valde vi livet och föddes in i den här världen.

Livet:
"När jag var liten så var världen skrämmande. Eftersom jag var rädd. Nu är världen spännnde. Eftersom jag är nyfiken. Alla punkter som tog mig från rädsla till nyfikenhet finns lagrade i mitt minne. Jag har fått erfara hur det känns."

Spelet:
”När jag började spela blev jag arg och frustrerad. Jag kände inte till spelets konstruktion och var oklar över dess syfte. Nu älskar jag det här spelet, jag har förstått vad det går ut på och njuter av att klara en svår bana.”

Kommentarer

  1. Även fast klockor har samma syften, så finns det klockor för alla tillfällen.
    I alla fall så rätt många tillfällen fast själv behöver jag inga klockor för olika tillfällen.
    Jag äger nog ingen klocka förutom en som sitter i köket men den är bara för syns skull och funkar inte det är en magisk klocka den har illusioner därför startar jag den inte man luras för de romerska siffrorna sitter fel och tiden blir 11 istället för 10 och det är rätt coolt min farsa lyckades med det misstaget.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Visitkortstitel...

Delegado