Själen har skälen

I dag är jag på hugget, känner jag. Underbart att ha fått upp en första enkel sajt för TSB (thescapebay.com). Om två dygn står jag i incheckningskön på ARN med destination BKK. Inte heller det är fel. Att klämma in två semestrar på två månader innebär att tiden mellan de bägge semestrarna blir rätt hårt formatterad. Packad, rentav. Jag tror att det har varit nyttigt. Eller rättare sagt är.

I morse kom ett mail från iTunes store med kvittot på det in-app-purchase jag gjort om 659 kr. Hade det stått 75, 49 eller 120 så hade jag inte reagerat, men 659 var en rejält summa. Och så kollade jag mitt iTuneskonto och kunde finna ett svin i storleksordning 1400 kr de senaste veckorna. Den Lille har i en eller annan situation kommit att begagna det lösenord som förtrotts honom och det ska bli intressant att ta reda på varför och hur.

Fick mig att tänka lite på min vana att sätta folk i den där situationen. Att helt enkelt ge dem förtroende. För-troende. Det hörs ju på ordet att man måste ge det i förväg och att det är ett slags förskottsinbetalning. Jag ger hellre för mycket förtroende än för lite. I detta fall kan det hända att jag gick lite för långt men alltid kan vi lära oss något av det.


Som så ofta den senaste tiden får jag en tydlig bild av vad det är som hänt. En sådan där bild som har sin rot i känslan. Jag ser energispelet i situationen och hur det pågått ett par veckor. Hur läckert riggad det är och vilka möjligheter det ger för alla inblandade i denna dynamiska situation. Men hur förklarar man en sådan bild? Hur tar man det rationellt med andra? Det kan man inte. Eftersom det är väldigt sällsynt att kunna ta fram det själsligt upplevda i den tankemässigt skapade verkligheten.

Så det får ligga där på parallella sidan så länge. Som en bakgrund och som något jag kan använda mig av för att orientera skeendena. Ganska OK stöd ändå, sådär…


Jag vet att alla har var sin själ och att de dessutom hänger ihop. Själens budskap kommer till sinnet via känslorna och vi skapar vår verklighet genom tanken. Kopplingen är intressant eftersom vi bygger vår egen upplevelse hela tiden och ju mer vi låter känslan styra desto ljuvligare blir upplevelsen. Man kanske kan gå så långt som att säga att själen känner skälen till att vi är här. Till att vi valt att komma till livet och uppleva det vi upplever.

I så fall finns det väldigt mycket att tjäna på att faktiskt lyssna till själen och vad den via känslan försöker säga. När den piper till därinne och har ett meddelande.


Irriterande vidhäftande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.