Syfte

Jag ställer mig frågan i ljuset av mitt eget svar på frågan om vad jag önskar – vad gör jag vaken klockan fem om morgonen för att hinna in till storstaden innan köerna slår till? Jag befinner mig bakom den tankemässiga fiendens linjer, bakom storstadens enkelriktade tullars luftslussar innanför boxens väggar. Men jag hör inte hemma här. Det är därför jag grunnar på varför jag gick upp så tidigt denna morgon. Vad är det som är så viktigt?

Vad är det som kortat min sömn och gjort tankegångarna obevekliga? Potentialen i projekten är fantastisk och mellan polerna nu och senare utvinns energin att färdas till den punkt i tiden där allt detta är verklighet. Sambanden blir allt mindre lösa. Det handlar om lärande. Om system, plattformar och arenor för lärande. Om lärandets ekonomi som slår rot i askan efter finansens svedjebruk. Upp växer något som börjar med smart, givetvis. Njutningen i att se hur det slår ut allt det som skapats för att se vad vi är apabla till. Att se individer blomma upp. Förstå. Verka.

Affärerna (de man handlar mat i) vill inte delta i projekt där man som kund kan vill beställa och få utkört varor i någon större omfattning eftersom de då skulle förlora den "oplanerade försäljningen", det vill säga allt det där man köper på impuls och inte behöver. Man känner igen det eftersom det är vad man någon vecka senare förpassar till soptunnan i halvförruttnad form. Här står alltså oplanerad slängabortvinst mot en enklare vardag för kunden. Klart som fan man i det finansiella paradigmet tvingas till att välja dumfinansiellt tänkande framför smart ekonomiskt.

Det är därför glaset på iPhonen går enda ut till kanten. Så att det ska spricka när den går i golvet. Så att man ska tycka att det är för dyrt att byta glaset jämfört med att köpa den senaste versionen istället. Det är därför optikern råder dig att skaffa plastglas istället för riktigt glas – eftersom denne då får sälja ett par glasögon om året istället för ett vart tredje som synfelsförändringen påbjuder.

Det är därför de stora IT-konsultföretagen ser till att ha riktiga jävla dumarslen i frontlinjen för sina tjänster. Så att de i bästa fall kan ställa till det så pass illa för sina kunder att de behöver köpa mer, mer och mer konsulttjänster från den källa med vilken de skrivit exklusiva outsourcingavtal för att kunna fortsätta sitt huvudlösa men samtidigt genomtänkta modus operandi.

Och så vidare och så vidare. Det är det här som vi tar och ändrar på. Nu på direkten. Det nya börjar på smart. Och det har sin avsättning inom ekonomins oändliga ramar att vederbörligen ramponera fånansernas kärlekslösa fegfjärtande. Det är därför jag var tidig ur sängen i morse och det är där jag har mitt syfte, tydligen. Sådetså.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.