Pengar

Det är måndag och jag har räknat pengar. Det är lätt att fastna i att räkna pengar. Märkligt med tanke på att de egentligen inte finns. Man blir manisk, vilket inte är så förvånande om man betänker ordets ursprung. Money. Mani. Givetvis.

Kanske är pengar det perfekta exemplet på att det man tänker faktiskt också blir till. Jag menar – så gott som alla pengar som är i omlopp i världen är varken sedlar, mynt eller guldtackor utan blott en notering i en databas någonstans. Av den anledningen är mängden pengar per definition oändlig och blott den mänskliga tanken sätter begränsningen.

Går vi på myten om att vi måste hushålla med pengarna och att man kan snåla sig till ekonomisk framgång så blir det ju inte direkt något överflöd. Öppnar vi slussarna och låter universum kasta den mängd tillgångar vi behöver för att leva i enlighet med våra syften så kommer det givetvis att bli på det sättet.

Kommentarer

 1. Pengar skapar avstånd och är en begränsning.

  SvaraRadera
 2. Men avstånden krymper obevekligen så när allt inträffar samtidigt i nollpunkten så kanske pengar ändå visar sig ha varit syftesenliga. Så brukar det ju bli...

  SvaraRadera
 3. Är man i soppan så minskar avstånden är man inte i soppan så blir de längre. I går satte jag foten i en soppa och märkte att det var bara två steg ifrån föreställningen.
  I bland i andra ord, är planeten väldigt liten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans