Roliga saker

Det börjar bli grönt. Några droppar regn i går gjorde att hästarnas hage bytte färg tills i går. Dyngstacken är på väg att tömmas efter tålmodigt uppskjutande. Casper och hans kusin är mogna grabbar som inte bara tar hand om sig själva och kan lämnas ensamma och är alldeles ljuvliga att sitta och prata om livet med över till exempel frukost.

Tankarna kring projekten och möjligheterna i jobbsfären kvillrar och inspirationen är där varje dag. Så där långt kom jag med gårdagens inlägg, därefter invaderades Olsbo av besökare och skrivandet uteblev. Frustrationen växte då värmen äntligen var på plats på det där verkliga sättet och sommaren stod att greppa för första gången detta år.

Vi fick ordning på budskapet. Lyfte det en nivå till och hade bara att inarbeta det i den digitala bildspelsvärlden. När det så visade sig aningen motsträvigt att arbeta med EPS-filer tilltog min irritation. En irritation med ursprung i solen, faktiskt. En irritation bortom vektorgrafikens utmaningar. Min PC dog två gånger under denna tid något som tydligt indikerar att jag beslutat utmana mig själv.

Vid spisfläkten fick jag så åter njuta min hustrus visdom. Hon har sett hur dubbel jag är inför att få detta projekt på plats. Hon förstår varför också. "Vad kan mäta sig med sommar i Olsbo?", frågar hon – vis som hon är. Jag tänker efter en stund men kammar noll. Klart jag blir frustrerad om jag tycker mig behöva springa på något jävla kontor halva sommaren bara för att få det på plats. Jag vill snickra (hemma), åka båt, dricka en hel massa vin, grilla stora köttbitar, skratta käken ur led och idka ymniga mängder älskog med visdomens upphov.

Hon tittar på mig en stund och ser min plåga. Så säger hon "men kan ni inte starta till hösten istället?". Banbrytande. Knappt har hon yttrat orden förrän jag börjar andas bättre.

Så här i efterhand känns det ju lite fånigt att jag tagit bort mitt eget tempo ur ekvationen så pass. Jag menar – det måste ju inte startas nu till sommaren bara för att det ser ut att vara möjligt att startas nu till sommaren. Ha! Att starta så smått över en längre tid och trycka på knappen när höstterminen är ett faktum känns verkligen tilltalande.

Nu hägrar några dagars arbete och vem vet, kanske det blir sjösättning till helgen… Jomenvisst, ja. Det var ju det jag tänkte skriva från början i går morse. Kusinen bad mig lista roliga saker. Här är listan.

1. "Pussa" på Sara
2. Kittla Casper
3. Sommar i Olsbo
4. Åka båt och vatten överhuvudtaget
5. Doften och känslan av trä. Snickra.
6. Fläskig bas på bra musik
7. Koh Samui
8. Att skriva och att prata med de som förstår
9. Kött och smör
10. Inspiration och ordvitsar

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans