Skapa och ändra

Tanken kring skapandet och ändrandet är inne på tredje dygnet. Underbart med en tanke så förmår förklara så mycket. Den skapande skaran som en fabrik av anonymt råmaterial, egentligen. Att manipuleras till oigenkännlighet. Till manipulerarnas egennytta. Helt på tvärs mot skaparnas i vad de skapat inneboende intentioner.

Klart det gör ont. Klart materian är sorgsen och otillräcklig. Vad som skapats av oss har av dem förvandlats till saker som ska hålla oss upptagna. Utmaningen blir alltså att skapa på ett sätt som gör manipulationen så svår att den uteblir. Och att låta skapandet ske inför öppen ridå, förstås. Det om något gör det svårare att manipulera i efterhand.

Ytterligare en dimension i varför det ser ut som det gör i t.ex. näringslivet har fått sin förklaring. Som jag undrat. Samtidigt står även syftet med kapandet av skapandet klar. Vi får alltså lära oss att skapa på ett sätt som omöjliggör manipulation. Det är alltså därför vi är här. Hemskt trevligt.

Kommentarer

  1. Ja men igår fann jag på Alex Jones (?show?) att MIT har samma uppfattning om tankars natur som jag svamlat om förut och inte liksom blivit sedd som förnuftig hehe. Men det var inget kula att få det bekräftat i användandet av manipulering av folks beteende. Dock så hör man det knappt eller så är det jag som har svårt att höra vissa ord bara eller så var det att Alex höll på för mycket och visst så är även jag i bland när jag bryter i hop för vad de gör. Skapande eller är det bara som nästan synonymen gestalta vad som är redan i bitar som builder form liksom på alla plan (mönster) (men visst förstår jag vad du just menar i det inget problem)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans