Innanförkroppenupplevelse

Min kropp är bryggan mellan upplevelsen och medvetandet. Om den inte mår bra så syns det för de som delar upplevelsen. Och om den inte stämmer överens med medvetandet så blir upplevelsen förvriden. 

Det är medvetandet som är det egentliga jaget och känslan i upplevelsen formas av överensstämmelsen mellan medvetandet och upplevelsen. Verkligheten är mycket mindre egentlig än upplevelsen och än mer abstrakt än medvetandet, men upplevelsen är sådan att det upplevs i omvänd ordning. 

Den som är jag, mitt medvetande, accepterar egentligen inte tiden. Jag är momentan i mitt skapande och kommer nog aldrig att komma överens med trögheten, men jag inser varför jag är här. Eftersom det är ditåt det lutar och någon ska ju vara först också. Att vara först, det är något slags ledarskap, det också. Ordet guide finns inkodat i min historia på ett förtjänstfullt sätt. Men det är inte så jag känner det. Kanske gör jag det med tiden. När jag eventuellt accepterat dess förekomst. Vilket sannolikt får den att upphävas.

Kommentarer

  1. Ordet ”furste” kommer av medellågtyskans vurste, som rätt och slätt betyder ”den förste”
    Källa: SvD
    Jag googla bar för jag gjorde det och menar inget direkt med det annat en ordet först som förste osv.
    Annars som du skriver så känns det hela rätt bekant inte alls okänt för mig. Ända skillnaden är att jag fortfarande inte vet vad jag vill varken i det lilla eller det stora, tja kort då vet jag att jag bara vill väl och att alla ska till slut aldrig kunna känna sig värdelösa eller som det uttrycks jag känner mig så liten och obetydlig är ord som jag får på mig och det är ju inte min avsikt så att säga.Det blir tvärs emot vad jag önskar bara för att förståelsen är upptagen på annat så man får bromsa lite för att se mer i tröghetens materia.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans