Konsolideringspunkten

Vintersolståndet var vändpunkten. På minuten, faktiskt. Vad som varit en tung sträcka att bära saker framåt vände sig kl 17:11 den 21/12 2013 att bli framåtriktad, sprudlande, nästan rastlös energi. Ingen stod oberörd. Spänningar och konflikter upplöstes och frustration blev till något som byggt våghöjden i den njutningsfulla utandning som ledde fram hit.

Nuet.

Sedan dess har det gått av sig själv. Visst – det är oerhört mycket att göra. För det blir lätt det när Universum byter fot och bestämmer sig för att göra allt rätt. Det paradigm vi gick ifrån var ett där vi fick smaka på hur det ser ut när rätt är fel och tvärtom, när norr är söder och mörker är ljus. Lögnernas, maktens och människofientlighetens millenium. Tusen år av mörker, som det lär ha omtalats i någon bok någonstans.

Nu är det just precis tvärtom. Allt bara stämmer, precis hela tiden. Det ser ut att vara exakt vad det är. Det svåraste är att hänga med – att förstå. Uppriktighet är språket och lögnerna blir inget annat än ett sätt att skjuta upp det som annars kan göras utan ansträngning. Vår mänskliga återanpassning att gå på hjärtats takt istället för tankens. Att leva utifrån vad vi drömmer om och önskar istället för vad vi fruktar eller begär.

Tolv år sedan var det sedan och mina kompanjoner startade det företag som idag är ett etablerat sådan. Jag sökte vägen ur det och fann en massa stängda dörrar. Frustrationen var kvävande och drev mig genom konflikrädslan – precis som den var menad att göra. Nu sitter jag här med affärsplaner och en budget för ett ganska helgjutet IT-företagsbygge – från en bra punkt till en excellent. Vägen ur finns där. Den är fullt möjlig tack vare de människor som alldeles precis nyss klev in och tog plats där de alltid har behövts.

Ljusa punkter. Pulserande och fulla av den djupaste mening. Universum menar allvar med att nu är det dags att leka. Nu åker vi. Och jag vet exakt vad jag ska göra. Behöver inte tänka längre, det är bara att åka med.

Tack!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans