Gör om, gör rätt!

Med en dryg vecka kvar till mässan meddelade ansvarig att montern var stor. Detta satte igång ett arbete kring hur ytan nyttjas på bästa sätt som såhär i efterhand var väldigt fruktsamt. Vi fick till det mycket bra. Ännu bättre hade varit att faktiskt när mässan bokades ha börjat fundera på hur ytan skulle användas. Till förbättringslistan.

Jag scannade mitt sinne efter uppslag för montern och kom tidigt in på att de våra bägge produkter – Prosydo och SmartAss står för Gör om och Gör rätt var för sig och att företaget således har parollen Gör om – Gör rätt! Jag provkörde detta på några på kontoret och de tyckte väl allihop att det var att skriva folk på näsan att trycka upp just de orden på en 2.5 x 6 m stor vägg. Några timmar senare landade vi i begreppet Systemförändring.

Såhär i efterkant inser jag att jag i vanlig ordning pratat med mig själv, om än genom en synnerligen dyr mässmonter. Den som behövde höra orden gör om, gör rätt var givetvis jag själv och min omgivning känner mig tillräckligt väl för att veta att om man skriver mig på näsan så blir jag obstinat. Den bitterljuva upplevelsen från mässan med å ena sidan en fantastisk acceptans och ett gediget, pulserande intresse från besökarna och å andra sidan en intern separation och frånvar av kundfokus i verksamheten gör att jag måste ta till mig bägge. Jag måste göra om – göra rätt. Och det i sig innebär huvudsakligen en systemförändring.
The whriting's on the wall, som man brukar säga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans