Befattningsbeskrivning

Inuti finns en porlande källa. Känslan där inne är fullkomligt trygg och harmonisk. Inne i källan är man lika trygg och i sin själ som i man var i ögonblicket då man föddes.

Olika saker får olika människor att komma i kontakt med sin källa. Någon kan få kontakt med källan i musiken, någon i snickerier, en genom att lösa logiska problem på kreativa sätt och ytterligare någon i interaktionen med andra människor i till exempel något så vardagligt som ett försäljningssamtal.

När vi är där så är vi inget annat än lekande barn, lyckliga och uppfyllda av att pyssla med vad som är något vi passionerat kan sysselsätta oss med. Inte sällan försvinner uppfattningen av tid och rum och vi hamnar i "zonen". Den kreativa zonen.

Men så finns det saker som förhindrar oss att kliva in i zonen. Rädslor. Att tappa ansiktet, att inte ha en roll att spela i ett socialt sammanhang - för sådana är ju till exempel företag i stor utsträckning. Rädslor förhindrar att en del av oss ens hittar fram till källan.

Sociala kontexter är som spel, designade för att göra det lite svårare att hitta källan, måhända. När man spelar sådana spel ägnar man sig inte sällan åt att försöka hitta "sin plats". Då är det inte platsen invid sin egen källa som avses utan "sin plats" med hänsyn taget till andra spelare. Vilket ju ör omöjligt eftersom man ju inte är inuti andra spelares sinnen. Man bygger alltså det hela på en gissning kring vad andra eventuellt tycker och tänker. "Att veta sin plats" utifrån gissningar kring andras åsikter är... eh, omöjligt.

Då är det ju jävligt dumt att lägga energi på att organisera sig så. 

När man kan gå in och slå sig ner vid källan direkt istället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans