V46

Att vara med från grunden en andra gång ger väldigt mycket. Detaljer i hur jag sätter handen, fotens vinklar. Saker som jag första gången inte ens tänkte på eftersom helheten var ny och eftersom jag kämpade med att helt enkelt hinna med instruktionerna. Att återvända till början ger säkerligen en mycket stabilare plattform. Jag tror jag kan göra det många gånger, faktiskt. Polera på grunden, lite.

Denna vecka föll väldigt mycket på plats. Pulsen i verksamheten har resonans och de som är i den famlar inte längre i bekräftelsemörkret bakom grundarna. Diskussionerna är öppna och hjärtliga, viljan är äkta och resultaten kommer inte att låta vänta på sig. De long-overdue siffrorna är äntligen sammanfattade och klara. Till min förtjusning stämde de nästan löjligt exakt med den finansiella prognos hela tiden haft i min mage. Och - som Hon sa - hur skulle det annars kunna vara? Skönt med ett kvitto på det också, så slipper det tära på mig en eventuell nästa gång.

Det där att byta hatt. Att för en stund bli någon annan i sin perception; vare sig det gäller att se ett system med en tilltänkt användares ögon eller att sätta sig in i en medarbetares eller potentiell kunds känslor kring det man vill förmedla. Manipulativt? Ja, absolut - utan tvekan. Men till syvende och sist är vi ju alla skapta så. Allt levande kan - som jag ser på saken - tona in i varandra och som en slags biologisk TeamViewer. Och om man nu har förmågan är det ju jävligt bortkastat att inte använda sig av den när den kan ge nytta. Det är ju rätt naturligt eftersom allihop troligen är samma där i samsara. 

Avslutningsvis ett citat by myself för drygt sex år sedan:
"Det finns ingen känslomässig motsvarighet till kondomen"

Themesong:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans