Doktor Google

"Man kan ha säkerhetsbälte och krockkuddar och lite fler kuddar för säkerhets skull - visst. Men om man har så många kuddar att man inte längre ser vägen har man liksom gått för långt. Livet är ju ändå livet"
/"Doktor Google"

Pratade blodfetter med doktor Google häromdagen. Doktor Google är den läkare landstinget tilldelat just detta hushåll och han gör ingen hemlighet av att han inte vet allt. Han gör heller ingen hemlighet av att han är skeptisk till de råd han får "uppifrån" ("halveringstiden på råden är som mest fem år"). 

Jag fnös storeligen när jag efter att ha blivit besiktigad som klockren och tjatat mig till ett prov på blodfetterna fått provsvar som spretade ordentligt. Men enligt rådande riktlinjer var jag "eligabel" för såväl kostförändring som medicinering. Foldern från landstinget pratade om att äta enligt tallriksmodellen. Ni kan tro att jag kanske var lite skeptisk.

Doktor Google pratade om vad som syns på sådana blodprov, hur storleken på partiklarna hänger samman med kostens sammansättning, hur vad man åt kvällen innan har jättestor påverkan på resultatet och inte alls visar vad kroppen gör med fettet senare i cykeln. Vi kom överens om att jag ska ta blodprov lite oftare framöver och notera vad jag stoppat i mig. Konklusionen var att jag äter som jag mår bra av och att vi alla är lite nyfikna på hur jag lyckats vara en så välmående 40-åring så vi kan gott hålla ett öga på insidan.

Jag tycker det är helt underbart att få använda samhällets resurser i mitt eget utforskande av mig själv. Många är nyfikna och många kan må bättre genom att ta kontrollen över bland annat sin kost. Det är lätt att tro att det inte kan hända förrän vården och deras sponsorer läkemedelsindustrin slutar ställa diagnoser som passar nämnda industris intäktssida.

Men det är fel.

Lika lite kommer denna förändring att hända när alla patienter kliver in till sin skolade läkare och läser LCHF-lusen av dem med ena handen på kostdoktorn.se:s bibel. 

Att tala om för någon annan att de har fel leder så gott som alltid till låsning. 

Förändringen kommer att ske på individuell basis och genom att man helt enkelt beslutar sig för att äga sin egen hälsa. Så!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.