Historiskt

Med reservation för att jag kan ha missförtsått det hela då jag pluggat ur mig ur cirkus massmedia och bygger mitt intryck på andras uttryck.

Att historien upprepar sig beror på att tiden är något som skapats för att vi ska kunna förstå våra känslor bättre. Den är cirkulär från vårt medvetandes sätt att se den, men varje enskild punkt medger andra utblickar på det förgångna och det som komma skall. Historien är ju vad vi uppfattar den som här och nu, inte vad den var där och då eftersom vi inte har samma medvetande som där och då här och nu.

Snurrigt, ja kanske. 

Att SD skulle rubba de politiska cirklarna kom knappast som någon chock och under den gångna veckan har jag lyckats bemästra reflexen avregistrera mig från facebook många gånger. Jag är ju nyfiken också... Hela den maktstruktur som vi egentligen fria själar tillåter oss (mja, egentligen inte så många men det är lätt att få det intrycket) att leva i skuggan av löses obönhörligen upp och detta är säkert ett steg på den vägen.

Det som fick mig att tänka lite var liknelsen att SD är Nazistpartiet och att deras fällande av budgeten synkar bra med upptakten till den väl omskrivna tyska vurpan som ledde fram till lite trassel på sent 1930-tal. Det kan i så fall bottna i att väldigt många som lever i Sverige idag är återfödda från den gången. Och att vi valt att komma hit just nu och rigga en liknande situation för att helt enkelt få en andra chans att reda upp det. Göra om och göra rätt, så att säga.

Den gången var det judarna som fick pekpinnen petad mot sig, här och nu är det invandrare i allmänhet, tiggare i synnerhet men varför inte rökare, religiösa, bokstavsbarn eller vem som helst som inte lever upp till normen. Skrev lite om varför just invandrare i somras: "Invandrarproblematiken".

Hursomhelst - i min värld, där jag bor - känns det som den naturligaste saken i världen. Andra världskriget kan säkert ha varit en traumatisk upplevelse för ett stort antal själar. Många av dessa valde att försöka igen och här står vi nu.

Coolt, inte sant?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Vortex. Råbjörk.

Bubbelbalans