Återvändarens nyanser

Femte gången till samma fläck på kartan. En och annan tycker det är lite bortkastat att inte uppleva nytt när man ändå slänger ut stora slantar på att åka. "Passa på att se något nytt", men - hur ska man förklara - det är ju det vi gör.

Det finns alltid mer att se. Ju oftare vi återkommer hit desto mer upplever vi. Inga stora äventyr, inga avancerade turer eller banbrytande upptäckter utan små, små detaljer som först syns andra, tredje, fjärde eller femte gången man tittar på samma sak. De riktigt stora upplevelserna bor i det nästan osynliga som man plötsligt får syn på eller känner, ju. 

Som inne i sig själv. Att kika in till samma punkt och se vad som ändrats sedan sist. Det är riktigt kul att se hur begäret att uppleva, få med sig så mycket i bagaget och proppa sig full med sol och det där lite giriga inte längre finns där. 

Det kommer dels inifrån men också av den oerhört enkla anledningen att sinnet vet att det alltid kan komma tillbaka hit och sannolikt också kommer att göra det en sisådär 20-60 gånger till. Minst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.