Installerar uppdatering

Vid starten på så gott som varje dag, sittandes i soffan med kaffe och min skrivbok, skramlar det ofta till med något budskap för dagen. Som att kolla posten ungefär. Ibland är det tomt, ibland är det bara en massa räkningar och ibland, som idag – ligger där en spännande inbjudan till något.


Jag blev inbjuden till ett nytt sätt att ta mig igenom dagarna. Någonstans i drömmen under natten fick jag det förevisat mig. Jag och en mycket kunnig person stod och pekade på en snöskoter. Skotern var min och det var problem med den. Igen. För femtioelfte gången kuggade mattan över och drivhjulen behövde bytas. Enligt mannen var detta vanligt för mig.

Han sa att jag hade en väldigt stark motor. Den i sig var det inget fel på även om den var lite oproportionerlig mot resten av maskinen. Drivhjulen var 3D-printade – prototyper, jag envisades tydligen med att göra dem själv. Och mattan var en matta passande en sävlig touringmaskin. Resultatet, ständiga avbrott och byten av drivhjul. Det var därför jag börjat 3D-printa dem själv. Jag hade så att säga ”löst” problemet med kostnaden för reparationerna genom att jobba mig runt det men inte tagit itu med obalansen i konstruktionen.

Men nu blev jag inbjuden att pröva något alldeles nytt. Mannen erbjöd mig att installera en uppgradering. Han sa att motorn skulle bli kvar men han skulle byta ut mattan och drivhjulen samt installera en styrbox som gjorde att jag inte körde ihjäl mig när väl kraften nu skulle hitta ut i mattan på allvar.

Med detta på plats blir resan genom livet klart annorlunda, sa han. Varje gaspådrag får konsekvenser. Och du, min vän, har att förhålla dig till det. Det kommer att kännas väldigt ovant eftersom du har vant dig med en låg verkningsgrad på dina ansträngningar. Och du kommer att behöva köra väldigt, väldigt sakta i början. Därav styrboxen. Du är inte redo för det ännu, men du kommer att komma hit och be mig sätta i en fläktkyld, energisnål motor med låg effekt en dag.


När jag gick mot kaffemaskinen på morgonen kom en vanemässig tanke jag börjat observera över mig: den undermedvetna tanken "vad är det som är fel idag?”. Det är både en fruktan och en önskan eftersom jag ofta behövt adrenalin för att få något gjort. Idag kändes den helt irrelevant – på ett nytt sätt. Den bara rann av utan att få mig att ens känna mig det minsta lilla illa till mods.

Jag har accepterat inbjudan och tar det lugnt, men får oväntat mycket gjort - redan nu idag. Det är som om den där boxen redan är installerad och att hela systemet håller på att uppdateras. Varje andetag är en nerladdning och installationsprocessen känns i hur energin flödar annorlunda genom kroppen. Och varje andetag, varje sekund, varje rörelse - tjänar sitt syfte. Nu mer än någonsin. Tack!

 
Installerar...


Så var det ju lite kul att min fru som läser tidningen hade ett så passande horoskop för mig idag. Jag väljer att ta fasta på dem när det passar mig. Till exempel idag : )

Horoskop.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trend

Bubbelbalans

Vortex. Råbjörk.