Todobalans?

Idag ska jag göra en strategisk genomgång. Kika på nuläget och följa olika pilar vidare dit de hör hemma. Det är en intressant övning men den är svår eftersom det är så lätt att börja tänka, att fastna i hur istället för vad. Det är så svårt att förhålla sig objektiv när man är så nyfiken och samlar på sig detaljer hela tiden. Men jag är något på spåren och det ska visas i ett flödesdiagram för första gången. Det är min inre bild.
Varje morgon samlar jag tankarna en stund. Skriver ner de första sakerna som dyker upp, eventuella drömmar jag minns samt summerar gårdagen och tackar för de upplevelser som kommit och de som står för dörren. Sedan brukar jag städa ner en stund, titta inåt. Icke-verbalt och utan logik. Det är långtifrån alla dagar det lyckas eftersom tanken verkligen gillar vad den gör. Men när det lyckas, då ramlar det inte sällan ut en bild eller en åtgärdslista.
Jag kallar dem för “todays”, saker som jag, ur det icke-tänkande gravitationsfältet, släppt in i dagen och har en stark känsla av att de ska göras. Så jag skriver upp dem, som en vanlig todo-lista. Och blandar dem med vad som redan fanns där. Målet är att ha en sund balans mellan saker som kommer ur intuition och ur logiskt konsekvenstänkande varje dag. Well, det blir ju sällan så men kanske sett över tid att jag kan lägga lika mycket tid och energi på att göra det min logiska sida anser som den mer intuitiva eller rentav själsliga aspekten av mig själv.Logik kan vara trasslig...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bubbelbalans

Trend

Vortex. Råbjörk.